Rate this item
(0 votes)

blog

Identiteitsfraude: 'Wie ben jij?'

Ouder van puberdochter
Den Burg, Texel
16 augustus 2019

Het is zondagochtend 3 uur ’s nachts. Zojuist ben je aangereden door een auto. De ambulance-medewerker is erg aardig, maar jij kan niets. Door de klap verlies je steeds je bewustzijn, en praten lukt al helemaal niet meer met die buis in je keel. Uit je jas zak wordt je rijbewijs gehaald en daardoor noemen ze je steeds “Anniek”. Maar je heet helemaal geen Anniek. Je hebt het rijbewijs gekregen van die leuke jongen, zodat jij nu ook een witte wijn met ijs kan bestellen, terwijl je pas net 16 bent… Je lijkt wel op de Anniek van de foto, dat is waar. Maar juist nu wil je gewoon weer jezelf zijn en pas 16 en heb je heel hard je ouders nodig.

Politie

Zondagochtend half vier ’s nachts. Je wordt wakker van gebons op de voordeur. Slaapdronken doe je de voordeur open. Bij het zien van het gezicht dat zojuist op je deur bonkte draait je maag zich om en voel je je misselijk worden. De agent vraagt of hij en zijn collega binnen mogen komen.

Gewond

Als jullie op de bank zitten vertelt de agent dat je kind ernstig gewond is geraakt toen ze vanuit de kroeg op de fiets naar huis ging. “Ernstig gewond? Leeft ze nog?” Ja, ze leeft nog maar je moet je wel voorbereiden op het ergste…

Je kleedt je snel aan en loopt nog even naar de slaapkamer van je dochter om voor haar schoon ondergoed en een pyjama mee te nemen. Je stormt haar kamer binnen en ziet haar in bed liggen. Je gilt, want dit had je niet verwacht. Je dochter schrikt wakker en vraagt wat er is. Jij weet even niet hoe je het hebt en vraagt je dochter mee te gaan naar beneden. Beneden zijn de agenten inmiddels door de gil naar de gang gelopen en zien moeder en dochter staan. De ene agent loopt naar buiten om collega’s te vragen het ziekenhuis te informeren, dat ze nog niet de juiste ouders hebben gevonden.

Rijbewijs

De andere agent ondervraagt je dochter, want iemand gebruikt waarschijnlijk haar rijbewijs, zodat diegene alcohol kan kopen in de kroeg. Helaas is je dochter al 2 weken haar rijbewijs kwijt. Ze had verwacht dat ze die wel weer terug zou vinden in haar niet zo opgeruimde puber-kamer…

 Tips

Welke gevolgen kan een valse ID hebben voor minderjarigen?

 

 

 

Read 2693 times Last modified on zaterdag, 07 september 2019 14:41
Inloggen