Rate this item
(0 votes)

blog

'Als ik het kan, kan jij het ook'

Jude van den Berg
Den Burg
16-04-2020

Misschien heb je mijn vorige blog gelezen:  Als je aan het overleven bent, is er geen ruimte meer om te dromen . Op het moment dat ik dit schrijf, is die 2045 keer gelezen.

Uitdagingen

De reden dat ik nu wat op papier zet is omdat ik in deze rare coronatijd merk dat ik langzaam mijn draai weer begin te vinden. En als ik dat kan, dan kan jij dat ook! Ik werk in de horeca, dus ik zit al een paar weken thuis. Ik mis het ritme en de regelmaat en de sociale contacten. En eerlijk is eerlijk, ik heb me toch geen seconde verveeld. Wil ik ben net verhuisd naar mijn prachtige eigen appartement in de Volmolen! 
 

Doen

Door het werken in de horeca had ik niet een hele gezonde standaard. En nu met de coronamaatregelen kon ik ook niet meer voetballen. Er moest wat gebeuren. Ik wilde wat gewicht omzetten in spieren. Mijn neef heeft veel ervaring in voeding en gericht trainen en gelukkig wilde hij me helpen. Samen hebben we een programma opgezet en dat gaat hartstikke goed. Met kleine stapjes wordt ik me steeds bewuster van mijn eetpatronen en de juiste belasting van mijn lichaam. En met vallen en opstaan ​​zie ik steeds een beter resultaat.
 

Doelen

Op mezelf wonen is fantastisch. En zeker in deze tijd soms ook wel eenzaam. Gelukkig heb ik gezelschap van mijn vogelspinnen en (video) bel ik met mijn familie en vrienden. Door de verhuizing is het druk in mijn hoofd, want er komt best veel op me af. Gelukkig krijg ik begeleiding van Novalishoeve, waardoor ik niet alles zelf hoef te doen. Ik zie allemaal dingen die ik nog graag zou willen leren en het liefst zou ik van alles tegelijk oppakken. Ik heb ervaren dat het veel beter werkt om bij het begin te beginnen. Ik heb per dag één niet al te groot doel. Door die te halen voel ik me goed en dat smaakt naar meer. Hierdoor heb ik vaak een hele leuke dag, waarin ik ook nog veel gedaan heb. 
 

Dromen

Het is makkelijk om te zien wat er allemaal nog niet lukt, maar ik probeer me te concetreren op al die dingen die ik vooral al wel bereikt heb. Het liefst geef ik veel meer workshops op scholen, waar ik mijn kennis en ervaringen kan delen. Dat kan nu alleen zelfs niet. Net als ik, heb je waarschijnlijk heel veel lieve mensen om je heen. Door hen te (video) bellen of te appen maak je voor hen en ook voor jezelf het verschil. En mocht je met iets niet bij je familie en vrienden terecht kunnen, dan mag je ook altijd contact opnemen met mij. Hoe moeilijk dat ook is, je hebt altijd een keuze.
Read 2789 times Last modified on vrijdag, 11 september 2020 08:30
Inloggen