Jongeren

Keuzes maken

Iedereen komt wel eens in contact met drugs, dus jij waarschijnlijk ook. Dat hoeft natuurlijk niet meteen om heroïne of cocaïne te gaan, sigaretten en alcohol vallen ook onder drugs. Veel jongeren experimenteren in de puberteit met drugs.

Omdat je er waarschijnlijk wel een keer mee in aanraking komt, is het goed om te weten wat bepaalde middelen met je (kunnen) doen, wat de gevolgen zijn en wat je doen moet als je verslaaft dreigt te raken en het zo echt een probleem wordt. Even chillen en ontspannen met een drankje of een blowtje lijkt zo onschuldig, of ligt het toch niet zo simpel?

We geven je graag informatie over de keuzes die je maken kunt.

Alcohol

Alcohol drinken brengt risico’s met zich mee. Er is een kans dat je lichaam beschadigt of je gedrag verandert als je regelmatig te veel drinkt.

Cannabis

Ook het gebruik van cannabis brengt risico’s met zich mee. Er is een kans dat je lichaam beschadigt of je gedrag verandert als je regelmatig te veel blowt. Een verslaving ontstaat niet ineens, dit gaat geleidelijk.

Harddrugs

Het gebruik van drugs als XTC, speed en coke heeft ook risico’s. Dit zijn risico’s die je direct of vrij snel kan ervaren, maar ook risico’s die later problemen kunnen veroorzaken.

Gamen

Gamen is geen trend, gamen blijft. Dat betekent dat het aantal gamers eerder zal toenemen dan afnemen en dat het aantal mensen dat overmatig gamet toeneemt. Veel games zijn ingericht om de speler vast te houden en toch nog even 'iets langer' door te laten gaan.

Het doel van Limits is om jou te stimuleren een eigen gezonde keuze te maken op het gebied van roken, drinken, drugsgebruik en gamen. Respecteer elkaar in deze keuzes. Een gezonde keuze levert een positief imago op.

Heb je vragen, neem contact op of kijk voor verdere informatie op de website van onze partners!

Inloggen