Blog

Olga Kruize
Preventiemedewerker Brijder Jeugd
ma, di, do (06-10717617)

Mijn ouder is ziek en hoe gaat het met mij?

Een meisje van 15 jaar aan de telefoon: “Mijn ouders zijn gescheiden, ik woon bij mijn moeder want mijn vader is verslaafd aan alcohol. Ik bezoek hem wekelijks maar hij is dan vaak dronken en agressief. Hij scheldt me uit. Zijn huis is een zootje en hij zorgt niet goed voor zichzelf. Ik wil eigenlijk niet meer naar hem toe, maar de laatste keer dat ik weigerde te komen, kreeg ik een telefoontje dat hij in coma in het ziekenhuis lag. Als ik niet naar hem toe ga, wie zorgt er dan voor hem? ”.

Een…

Lees meer

Partners van L!M!TS

Boodschap uitdragen

De samenwerking met partners is belangrijk om de boodschap van L!M!TS te verspreiden. De partners op Texel zijn heel divers en bevinden zich in de omgeving en leefwereld van jongeren. Denk hierbij aan horeca, scholen, evenementenorganisaties, gemeente en professionals in het werkveld.

Informeren

In de horeca, op evenementen en schoolfeesten is L!M!TS aanwezig met quizzen, enquêtes. We delen goodies uit, om met de bezoekers in contact te komen en het gesprek aan te gaan. Daarbij komt het ook regelmatig voor dat L!M!TS alcoholvrije cocktails serveert/verkoopt. Dit is een leuk en lekker alternatief. 
Op het voortgezet onderwijs is L!M!TS ook aanwezig tijdens diverse ouderavonden en andere bijeenkomsten om ouders te informeren. De ervaringsdeskundigen van L!M!TS geven gastlessen aan de leerlingen.

Groeien

De gemeente is op een andere manier een belangrijke samenwerkingspartner. Zij geeft L!M!TS de mogelijkheid om te groeien, door ons financieel te ondersteunen, maar ook door L!M!TS te promoten bij regionale bestuurlijke overleggen. In 2015 heeft L!M!TS grote bekendheid gekregen doordat wij aanwezig mochten zijn op de afscheidsreceptie van Burgemeester Giskes. Daar hebben we aan een groot publiek en de aanwezige pers kunnen laten zien wat we doen en wie we zijn. Ook in de jaren daarop zijn we betrokken geweest bij diverse recepties van de gemeente.

Inloggen