Rate this item
(0 votes)

blog

‘Verslaving uit de taboesfeer halen’

Inge van der Puyl 42
Den Burg
Moeder

Ik ben Inge van der Puyl. Ik ben 42 jaar en getrouwd, ik heb 3 kinderen van 23, 22 en 18 jaar oud.

Ik heb me aangesloten bij L!M!TS, omdat ik me erg verwant voel met deze groep. Dit komt in de eerste plaats doordat ik zelf een verslavingsverleden heb. Zowel ik ben verslaafd geweest aan drugs, als ook de vader van mijn kinderen. Ik ben sinds 19 jaar clean en vanuit L!M!TS werk ik samen met de Brijder als ervaringsdeskundige. Ik heb mijn levensverhaal op papier gezet. Dit kostte mij een jaar tijd. En nu vertel ik mijn verhaal voor klassen op middelbare scholen.

Dankbaar werk

Ik hoop op deze manier de jeugd aan het denken te zetten over de gevolgen die een verslaving kan hebben. Iets wat vaak begint met recreatief gebruik, kan ongemerkt uitgroeien tot een diepe verslaving, met alle gevolgen van dien. Dit vind ik erg dankbaar werk. De reacties van de leerlingen en de stilte tijdens mijn verhaal geven mij het gevoel dat ik een hele zware periode van mijn leven kan omzetten naar iets positiefs. Al is er maar één jongere die door mijn verhaal niet begint met zijn eerste jointje, dan heb ik mijn doel al behaald.

Informatie

Met L!M!TS bezoek ik samen met andere vrijwilligers regelmatig festivals en activiteiten op het eiland Texel. We werken dan met een eigen kraam met allerlei info over verslavingen. We gaan door middel van enquêtes en quizzen het gesprek aan met het publiek. Zo willen wij het onderwerp verslaving uit de taboesfeer halen en het gesprek openen. Ook hier krijg ik enorm veel voldoening van. Het is dankbaar werk en waar nodig kan ik ook door verwijzen naar verdere hulp. 

Groter groeien

Ik hoop dat L!M!TS zal uitgroeien tot een landelijke organisatie en dat velen er profijt van zullen hebben. Want het is belangrijk om het gesprek te openen en met elkaar onze ervaringen in te zetten, om andere mensen tot nadenken aan te zetten.

Inge van der Puyl
(april 2017)

Read 4740 times Last modified on vrijdag, 17 augustus 2018 11:30
Inloggen